Vadászati Információs Portálon megrendelhető videófilmek
VHS és DVD

Megrendelés: vadaszinfo@invitel.hu

Kedvezmények:

Két film együttes rendelése esetén, egy harmadik film 50 % kedvezménnyel vásárolható.
Három film együttes rendelése esetén a negyedik film választható ajándék.

DUPLA DVD kedvező áron!

 

ÚJ

 

Megjelent a Magyarországi vadászatok sorozat IX.-X. része:

Világrekordok nyomában I.-II.

Magyarország világhírű vadászterületeit, vadászati emlékhelyeit, vadászatokat, a világrekord trófeákat, régi vadászkastélyokat bemutató kétrészes film.

Ára: 6.500.- Ft.

 

 

Magyarországi vadászatok sorozat

A szalonka /65perc/
Az egyedi hangvételű filmben a hosszú tél után a tavasz és a kikelet, a szalonkavárás és a hozzá kapcsolódó hagyományok, vadászatok elevenednek meg régi nagy vadászíróink és a ma vadászai révén. Részesei lehetünk a szalonkavadászat örömének, annak hogyan kovácsolja ez a varázslatos madár a vadászokat életre szóló barátokká
.

VHS: 3.700 Ft, DVD: 4.700 Ft.

Vadászati Múzeumok
A 65 perces film egy körutazás keretében a magyarországi vadászat történetét és a vadászati kultúrát bemutató 11 hazai köz és magángyűjteménybe látogat el.

VHS : 3.000 Ft, DVD: 4.000 Ft.

Német nyelvű: VHS: 3.500 Ft, DVD: 4.500 Ft.

A film 2005 márciusában a Lévai vadászati filmfesztiválon dokumentum kategóriában harmadik helyezért ért el.

Vadászösvényen ecsettel
Az 55 perces film a természet szerelmeseit hívja barangolásra, megörökítve az ellesett, soha vissza nem térő pillanatokat, nem csak a kamerán, hanem a képzőművészeti alkotásokon keresztül is. A néző meghívást kap alkotótáborokba, kiállításokra, valamint a gödi Nemeskéri-Kiss kúriában megrendezett Csergezán Pál emlékkiállításra.

VHS: 3000 Ft, DVD: 4.000 Ft.

A nagyvad egyéni vadászata
A film egy év egyéni vadászatait, élményeit mutatja be. Bepillantást ad az őzhívás rejtelmeibe, a barcogás különös világába, a téli barkácsolás hangulatába.

A film hossza 40 perc.

VHS: 3.700 Ft, DVD: 4.500 Ft.

 

A film 2005 márciusában a Lévai vadászati filmfesztiválon különdíjat kapott.

 

Örökség Fekete Istvántól
Fekete István szellemi örökségét és hagyatékát ma több múzeum, emlékhely őrzi. A film bemutatja a göllei a dombóvári, az ajkai múzeumot, a Diás szigeten és a Rózsa kunyhóban lévő emlékszobát. Megismerkedhetünk olyan emberekkel akiknek életét Fekete István művei alakították.Elkísérhetjük az írót utolsó útjára, amikor 2004 augusztusában végső nyugalomra helyezték szülőföldjén a Somogy megyei Göllében.

A film hossza: 50 perc.

VHS: 3.200 Ft, DVD: 4.000 Ft.

Apróvad vadászat
Nincs olyan vadász akinek a szívét ne dobogtatná meg egy hortobágyi vadlibavadászat s ugyancsak sokaknak emlékezetes egy-egy téli, havas, jól szervezett fácán és nyúl hajtóvadászat. Még fülünkben cseng az elmúlt szezon búcsúlövése, de már arra gondolunk nemsokára itt vannak a szalonkák. És a gerle, ez a levegőben vidáman táncoló madár…

A film hossza: 60 perc

VHS: 3.700 Ft, DVD: 4.500 Ft.

A nagyvad társas vadászata.
A nagyvad társas vadászatának különös hangulatot ad a télbe öltözött táj, a vadászbarátokkal eltöltött napok élménye. A vadászkutyák hangja által kísért vaddisznóhajtás vagy a csendesebb terelővadászatok emléke évekig megmarad

A film hossza: 40 perc.

VHS: 3.700 Ft, DVD: 4.500 Ft.

Vásároljon olcsóbban! Időtálló DUPLA DVD-t.

DVD1:
A film egy év egyéni vadászatait, élményeit mutatja be. Bepillantást ad az őzhívás rejtelmeibe, a szarvasbőgés és a dám barcogás különös világába, a téli barkácsolás hangulatába.

DVD2:
A nagyvad társas vadászatának különös hangulatot ad a télbe öltözött táj, a vadászbarátokkal eltöltött napok élménye. A vadászkutyák hangja által kísért vaddisznóhajtás vagy a csendesebb terelővadászatok emléke évekig megmarad.

DUPLA DVD kedvező áron: benne a díjazott Nagyvad egyéni vadászata, valamint az új
A nagyvad társas vadászata
c. film.

Ára: 6.000 Ft.

"Szalonkától a vadlibáig"
Apróvadvadászatok, benne a Magyarországi vadászatok
I. A szalonka 55 perces, valamint a
VI. Apróvadvadászat 50 perces film.

Ára: 6.000 Ft.

 

A szarvasbőgés titkai, a szarvashívás mestersége

Nincs olyan vadász, akinek a szívét ne dobogtatná meg szeptemberben a megszólaló szarvasbika.
"A szarvasbőgés mesterség, amely megtanulható" — vallja Homolya László kétszeres szarvasbőgő Európa Bajnok.

Ára:
DVD: 4.700 Ft, VHS: 3.700 Ft.

 

Világrekordok nyomában

Magyarország világhírű vadászterületeit, vadászati emlékhelyeit, vadászatokat, a világrekord trófeákat, régi vadászkastélyokat bemutató kétrészes film.

Ára: DVD 6.500.- Ft.

Portréfilm Zilai Jánosról, a Geemenci fővadászról készült 2003-ban

VHS

Ára: 3.000 Ft.

 

A két Dupla DVD megrendelésekor választás alapján ajándék DVD jár.

Vadgazdálkodás sorozat


I. Élőhelyfejlesztés és vadgondozás apróvadas területen


Mindkét film 85 perces. A filmekben az egész éves vadgazdálkodási feladatok mellett gyakorlatban használható állománybecslési módszerek, vadegészségügyi kérdések, vadföldgazdálkodás, stb. látható. A nagyvadas filmben többek között szó van a vérebről, látogatást tesznek egy nagyvadfeldolgozóban. Mindkét film végén rövid vadászat is látható. /Hosszabban a Vadászat gyakorlata c.filmben/

VHS: 2.900 Ft.

II. Élőhelyfejlesztés és vadgondozás nagyvadas területen

 

VHS: 2.900 Ft.

A természetvédelem és vadászat
környezeti és természetvédelmi nevelés része a minél szélesebb körű információ a hazai védett területekről és az ott folyó tevékenységekről.
Ebből megismerhetők azok a nemzetközi egyezmények, amelyek a természetvédelmet és a vadászatot szabályozzák. Öt nemzeti parkban tett látogatás során — elsősorban azokban, ahol igen nagy kiterjedésű a nemzetközi egyezmények alá tartozó védett területek nagysága ismerkedhetnek a nézők a nemzeti parkok élővilágával, elsősorban madarakkal, valamint az ottani vadászati korlátozásokkal. Ennek során bepillantást lehet nyerni a Hortobágyi Nemzeti Park, a Körös-Maros Nemzeti Park, Túzokok és vonuló darvak, a Duna-Dráva Nemzeti Park, Gemenc, Balaton-felvidéki Nemzeti Park — Kis-Balaton rendkívül gazdag élővilágába, a látogatás a Duna-Ipoly nemzeti parkban zárul. A videofilm hossza 84 perc. A filmben a Nemzeti Park szakemberei mutatják be a védett területeket, az élővilágot. A film külön része néhány természetvédelmi, vadászati, erdészeti múzeum, kiállítás bemutatása.

VHS: 2.900 Ft.

Megrendelés: vadaszinfo@invitel.hu